FAQ

FAQ

Veelgestelde vragen

1Wat is het verschil tussen de Skycamp en de X-Cover?
ModelSKYCAMPX-COVER
TypeHard shellSoft shell Hybrid
Capaciteit3 - 4 personen3 - 4 personen
Opzetten1 minuut3 minuten
Inklappen1 minuut3 minuten
AerodynamischJaNee
Metalen sluitingenJaNee
Laadmogelijkheid bovenopNeeJa
SkyviewJaJa
Afneembare tentJaJa
Afneembaar regendakJaJa
Gewicht70 kg55 kg
Afmetingen open218 x 210 x 110 cm230 x 194 x 119 cm
Afmetingen gesloten218 x 138 x 32 cm194 x 119 x 36 cm
Matras210 x 190 x 4.5cm227 x 175 x 6.5cm
BodemAluminium honingraadAluminium honingraad
Stof300gsm Poly-Cotton Canvas300gsm Poly-Cotton Canvas
PrijsVanaf 4 049 euroVanaf 3 199 euro
2Hoe kan ik een iKamper daktent bestellen?
Kom gerust langs in onze showroom voor individueel advies. Wij hebben steeds het meest recente model van de Skycamp en de X-Cover tentoongesteld. Bent u reeds overtuigd? Dan kan u ook contact opnemen per mail of telefonisch en dan maken wij alles voor u in orde zodat u zo snel mogelijk van uw fantastische daktent kan genieten.
3Hoe hoog zijn de leveringskosten?
De daktenten worden verzonden vanuit het magazijn in Duitsland. Omdat het een groot product is, worden ze verzonden op een pallet. Verzendkosten naar België: 235,95 euro incl. BTW Voor de verzendkosten naar andere landen vragen wij u contact op te nemen zodat wij de juiste verzendkosten kunnen berekenen. Het is ook mogelijk om de tent gratis af te halen in het magazijn in Mülheim an der Rurh in Duitsland. Let er daarbij op dat de daktent in een doos van 230 x 150 x 44cm is verpakt en niet in de kofferruimte van een standaard auto past. Het beste kunt u met een aanhangwagen komen of met een transportbusje. Of u kan de daktent ter plaatste laten monteren.
4Past de Skycamp of de X-Cover daktent ook op mijn auto?
De daktent kan op bijna ieder voertuig worden gemonteerd, dat een daklast van 75 kg of meer heeft. U heeft twee dakdragers / dwarsdragers nodig die minimaal 76 cm uit elkaar kunnen worden gezet. De daktent wordt dan met het bijgeleverde montagemateriaal aan de dakdragers gemonteerd. Montage direct aan de dakrailing wordt niet aanbevolen, omdat de afstand tot het dak erg klein is en de schroeven kunnen leiden tot krassen. Bij een dakrailing heeft u dus ook dakdragers nodig. Wij bieden bij de aanschaf van uw daktent ook graag passende dakdragers voor uw voertuig aan. Maar met mezelf in de tent, weegt de daktent toch veel meer dan 75 kg? Bij de meeste voertuigen ligt de daklast tussen de 75 – 100 kg. Dit geeft echter de daklast aan wanneer de auto rijdt. Wanneer de auto stilstaat, mag het gewicht wat op het dak rust aanzienlijk hoger zijn.
5Kan ik de Skycamp en X-Cover daktent ook op een pick-up of cabine monteren?
Ja. Wat u nodig heeft is een frame, dat over 2 dwarsdragers als bevestigingspunt beschikt, of over een sterke cabine die een dynamische daklast van 75 kg dragen kan.
6Wat weegt de daktent en hoeveel gewicht kan het dragen?
De Skycamp weegt ongeveer 72 kg en de X-Cover 47 kg. Ze kunnen beide tot 400 kg dragen. Het gewicht van de Skycamp kan licht variëren doordat de hardcover handgemaakt wordt.
7De meest voorkomende daklast is 85 kg. De daktent zelf weegt al 70 kg. Hoe kunnen er dan nog personen in slapen?
Bij de meeste voertuigen ligt de daklast tussen 75 en 100 kg. Dat is echter de dynamische daklast. De statische daklast (dus wanneer de auto stilstaat) is beduidend hoger.
8Kan ik mijn beddengoed in de tent laten?
Ja! Ondanks dat er nog een deel van de daktent naar binnen vouwt, is er nog steeds plaats voor slaapzakken, dekens of kleding. De plaats is echter wel beperkt.
9Hoe gemakkelijk is de daktent te monteren?
Erg gemakkelijk! U heeft alleen een 13 mm sleutel nodig. Dankzij de lichte bouwwijze, bedraagt het gewicht van de Skycamp slechts ca. 70 kg en dat van de X-Cover 47kg en kan daarom door 2 personen op het dak worden getild. Voor de eerste montage van de daktent moet u ongeveer 30 minuten inplannen. Daarna, wanneer u wat meer geoefend heeft, zou het binnen 10 minuten te doen zijn.
10Kan ik de daktent ook snel van de auto nemen?
Ja, wij adviseren u bij het afnemen van de daktent, deze samen met de dakdragers (waar de daktent aan vast geschroefd is) de demonteren. Deze zijn met een handgreep los te maken en de daktent houdt deze perfect in positie voor de volgende reis. Duur: slechts 5 minuten.
11Heb ik verder nog iets nodig voor de montage van de daktent?
Alleen dakdragers voor uw auto en een 13 mm sleutel om daarmee de schroeven met de dakdragers te verbinden. Al het andere montagemateriaal zit bij de daktent inbegrepen. Let op: bij montage op een roofrack zou u in zeldzame gevallen adapterplaten moeten gebruiken.
12Is de daktent net zo snel te sluiten als te openen?
Ja, om de tent te sluiten, voert u de openingsmethode omgekeerd uit. De daktent is dus even snel gesloten als geopend.
13Is de ladder in hoogte aan te passen?
Ja, de standaard ladder gaat tot een opbouwhoogte van 211 cm en de verlengde ladder tot 239 cm. Voor montage op een nog hoger voertuig bieden we speciale verlengingen aan. Neem hiervoor contact op.
14Kan ik de daktent op een veilige manier zekeren aan mijn dakdragers?
De daktent wordt met 4 houders (8 schroeven) aan de dwarsdragers van de auto gemonteerd. Ook al is het lastig om de tent onopvallend te demonteren, er bestaat een extra mogelijkheid om de daktent met 2 sloten aan uw dakdragers te bevestigen. Kijk hiervoor bij de anti-diefstal montageplaten onder accessoires.
15Uit welk materiaal is de stof gemaakt? Is dit een ademend materiaal?
De tentstof bestaat uit een hoogwaardig en zwaar technisch katoen, ook wel gemengd katoen genoemd. Deze stof is een mix van katoen en polyester en verenigt de voordelen van een natuurproduct met die van een high-tech materiaal. Het eindresultaat is een sterke, ademende stof met een aangename ergonomie en grote vormvastheid die voor het Europese weer perfect is.
16Is de iKamper daktent voor zomer EN winter geschikt?
iKamper daktenten zijn zowel in de zomer als in de winter te gebruiken. De ademende kenmerken van het technisch katoen maakt het een ideale reisbegeleider bij zomer- en winterkamperen. De honingraatstructuur van de aluminium bodemplaat incl. matras geeft een goede isolatie in de winter. Afhankelijk van de bestemming, kunnen de extra accessoires de reis nog comfortabeler maken. Zo kan bijvoorbeeld bij een reis naar koudere oorden de binnentent zorgen voor meer comfort, doordat deze condensvorming tegengaat en gelijktijdig voor een warmer binnenklimaat zorgt. Op tropische dagen, kan de tropentent voor heerlijk koele nachten zorgen en krijg je een onvergelijkbaar vrijheidsgevoel.
17Kan ik de tent ook verwarmen?
Wij krijgen regelmatig de vraag: “en wat doen we wanneer het koud wordt?” Een eenvoudig antwoord daarop is: “verwarmen”. Maar het is goed om een aantal zaken wat nader uit te leggen. Veel mensen denken dat het verwarmen van een tent geen nut heeft, omdat de warmte snel vervliegt. Een isolatie zoals in huizen heeft een tent, maar ook een caravan, camper of auto niet. Wanneer het buiten koud is en er is geen verwarming aan, dan wordt het koud. Of het in een tent sneller afkoelt? Dat zal inderdaad zo zijn. Maar schakel de verwarming in een opgewarmde auto of caravan uit en dat zal na 15 minuten ook goed te voelen zijn. Conclusie: ja, een tent koelt af en u heeft een verwarming nodig om deze op te warmen wanneer u kampeert in koude gebieden. iKamper zet daarbij vooral in op elektrische en petroleumkachels, welke voor outdoorgebruik ontwikkeld en getest zijn. Elektrische kachels zijn voor ons altijd de eerste keuze! Compact, snel klaar, regelbaar en dankzij de elektrische voorzieningen op campings, ook meestal de meest economische keuze. En ook nog eens thuis te gebruiken, wanneer u de tent zou moeten drogen bijvoorbeeld. Petroleum en gaskachel raden wij aan, wanneer u autonoom wilt zijn onderweg. Petroleum en gas zijn in bijna ieder bouwmarkt of campingzaak te koop. Advies: neem altijd een kachel mee! Ook in de warme Zuid-Europese landen, kan de temperatuur ’s nachts snel dalen.
18Moet ik de tent na-impregneren?
Normaal gesproken niet. Door de speciale drukimpregnering, is een na-impregnering niet nodig. Uitzondering is wanneer de tent heeft blootgestaan aan speciale stoffen, of met chemische materialen, zoals bv. schoonmaakmiddelen. De tent zal dan op die speciale plekken moeten worden na-geïmpregneerd. Let op: gebruik geen haarspray, deospray of sooortgelijke producten in de tent. Door deze stoffen kunnen de eigenschappen van de tent beïnvloed worden.
19Hoeveel gewicht kan de ladder hebben?
Ongeveer 160 kg. Voor maximale veiligheid moet de ladder in de juiste hoek (idealiter 70 graden) geplaatst worden.